Wednesday, 16 August 2017

CAROTOMAX Shaklee : Beta Carotene & Pelbagai Antioksidan Hebat

Baru belajar kepentingan vitamin A semalam, hebatnya Carotomax Shaklee ada pelbagai antioksidan.
Vitamin A adalah micronutrient yg wajib ada utk digunakan oleh sel kita utk menjalankan fungsi2 kehidupan. Badan tidak dpt hasilkan sendiri dan perlu peroleh dari makanan.


Sumber2nya boleh didapati dari hati lembu/ikan, ikan berlemak seperti salmon, susu diperkuatkan ada Vitamin A. Tapi berisiko sebab hati adalah tempat simpanan toksin so kita pon beriksiko dgn toksin tersebut. Terbaik dapatkan dari sumber tumbuhan

Kebaikan Carotomax  

1. Menjaga kesihatan dan kelembapan saluran pernafasan(Mucous Membrane)
2. Vitamin mata, byk utk kesihatan mata
3. kulit cantik pinkish 😊
4. menjaga kesihatan saluran pernafasan
5. perkembangan fetus
6. rangka baik/pergerakkan
7. cegah kanser
8. imuniti sistem kuat
9. kuatkan sel darah putih
10. elak rabun malam dan kornea elok cantik licin
11. rendah dpt penyakit autoimun

Tanda2 kekurangan Vitamin A,
-Rabun malam
-kepala kelumumur
-kulit bersisik
-cold infection
-mulut ulser

Nama CAROTOMAX adalah gabungan 2 nama
Caroto = Carotenoid (ada 6 carotenoid)
Max = Maximum
*(Carotenoid yg max dalam sebiji supplemen)



Terdapat 6 jenis KARATANOID yang ada dalam CARATOMAX SHAKLEE iaitu :

1) ASTAXANTIN
Yang membawa pigment kemerah merahan, pink
2) BETA KAROTENA
Alfa Karotin tidak bertukar menjadi vitamin A didalam tubuh tetapi tetap berfungsi untuk kesihatan tubuh.

3) ALFA KAROTENA
Bertindak sebagai PRECURSOR – menjadi vitamin A didalam tubuh. Sekiranya vitamin A didalam tubuh sudah mencukupi, Beta Karotin ini akan duduk didalam lapisan tisu tubuh dan menjadi anti oksida. Kulit akan cantik

4) LIKOPIN
Pigment berwarna merah
Dalam Carotomax Shaklee ade likopin dari tomato

5) LUTIEN
Warna kuning gelap
Dalam Carotomax Shaklee, Lutien diambil dari labu

6) ZEAXANTIN
warna kuning
Dalam carotomax Shaklee Zeaxantin diambil dari jagung

Cubalah 2 botol secara berterusan akan dapat rasai perbezaannya.

Mata pon perlukan vitamin tau. Sumber vitamin dari makanan tidak cukup mulah mata silau dan power yang banyak. 


Dapatkan dari Saya Yanti Mawarni 012 528 5658 yang akan memberi khidmat perundingan dan cara makan vitamin terbaik kerana kami terlatih dari doktor dan pakar nurisi. Team kami

Tuesday, 15 August 2017

B Complex Shaklee

Assalamualaikum semua, Sebenarnya inilah produk pertama saya dengan Shaklee, B Complex Shaklee😘





Sebab Vitamin B Complex Shaklee paling ekonomi dlm rangkaian vitamin Shaklee yang lain dan bebas GST 😉, maksudnya mesti essential kan? Listed dalam (NEML) national essential medicine list.

B complex atau kumpulan B Group adalah sekumpulan micronutrient yg mana mereka mempunyai structure molekul yg lebih kurang sama, tapi tugasan berbeza dan saling memerlukan.

Dalam dunia ni, ada 8 jenis vit B yg kita perlukan kesemuanya pada kadar yg sepatutnya sbb mereka berkerja bersama2 (work as a team) barulah power 💪

B1 - Tiamin
B2 - Riboflavin
B3 - Niasin
B5 - Asid Pantotenik
B6 - Pieredoxin
B12 - Cobalamin
Biotin (paling eksklusif/mahal)
Acid Folid

*boleh buat untuk rujukan, 😊 supaya anda boleh pastikan kesemua 8 jenis vitamin diatas ada pada vitamin B anda. (B Complex Shaklee menepati kadar yg ptt ada pd setiap vit B yg 8 jenis tu, dan memang dicadangkan oleh WHO dan USRDA

Keseluruhan Vitamin B bekerja menukarkan makanan kepada tenaga

Pentingnya Biotin sumber dari pelbagai kekacang, kuning telur tak masak, sesame seed dan seb) sbb dia pengaktif Enzim, Co-enzim. Enzim ialah pemakin yg menukarkn mknn kepada bentuk yg boleh diserap oleh badan

Asid Folid sumber dari hati ayam/dgg beras perang, bayam, avocado, pisang
Untuk pertumbuhan rambut, kulit, sel darah dan lain2

Bila kesemuanya cukup, dan konsisten pengambilan Vit B ni, insyaAllah manfaat yg anda akan dpt:-

• slim down - mknn tukar kpd energy dgn proses detox dgn lancar dan efficient
• liver sihat
• saraf sihat
• kurang alahan
• tiada masalah berkenaan kulit
• tiada ulser
• subur
• DNA sihat
• PMS
• kawal emosi/tenang/kurang stress
• tidur lena
• badan dan minda dalam keadaan baik
• otak berfungsi dgn baik
• dpt bekalan tenaga yg cukup
• penglihatan baik
• pertumbuhan, pembinaan dan pembesaran sihat kulit, kuku, rambut dan membantu kesihatan jantung
• metabolism sihat (tidak terlalu tinggi atau rendah)

Lagi satu, jgn panik bila anda consume Vitamin B Complex ni, urine anda berwarna kuning pekat neon. Itu menandakan badan kita menerima B2 (Riboflavin) dgn baik. Menguraikan dan menyerap dgn baik 👍

Sel badan kita sgt2 memerlukan vitamin2 B, kerana badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin B dgn sendiri (kene dpt dari mknn, kebanyakannya mentah yg tidak terdedah pd haba masakan😁)

Malangnya, vitamin B Complex ni sgt fragile, sensitif dan cepat musnah pada haba, toksin, alkohol dalam skin care, cosmetics, perfumes dan sebagainya. Itu sbb bila mkn tidak nmpk kesan/isu sesuatu tidak settle.

Tanda2 anda kekurangan Vitamin B keseluruhannya

(Emosi tertekan, cepat sentap, kebas2, gemuk air/muka sembab, poor concentration/tak boleh fokus,mata senang gatal2, pandang cahaya berair, eczema, senang ulser, rambut gugur, migrain, cramp, kulit senang jerawat, anemia, letih keterlaluan, poor memory, imun sisitem rendah, PMS teruk, bersangka2 lebih, otot lembik)

Sayangilah diri anda dan org sekeliling dgn kita(mereka pon akan dpt tepias) Dapatkan sebotol harini dari saya supaya sy bole terangkan manfaat dan kekurangan dari setiap vitamin B diatas atau apa2 kesihatan yg anda fokuskan.

Vitamin B sukar didapati dari mknn kita kerana dia amat senang musnah seperti yg sy terangkan di atas.
-Kekacang almond, walnut dan pelbagai harus di ambil cukup bekalan sehari 3xhandful. Mahal kan?
-Kuning telur mentah 😁
-Mknn yg masak kene haba mungkin hilangkan vit B
-Hati ayam/dgg kita tahu hati ni kilang toksin, byklah kita mkn toksin drg sekali
-Paling senang pisang, avocado tp kene pastikan ia dipetik time masak bukan dipetik sebelum masak.. Sbb buah kbykan dipetik sebelum masak utk tujuan pemasaran (masa utk dihantar kekedai) bila smpi ke tangan kita cantik dan masak je kan. Untung klo sapa ada kebun sendiri 🤗

Susah betul nk dptkan mknn sihat zaman skrg ni, jadi cuba pelan2 pilih buah/ sayur yg non gmo atau organik. Saya pon masih struggle cari good food lagi😅

Semoga bermanfaat untuk kita semua, untuk tukar cara hidup sihat. Team kami #superstarzfamily dan #buildbyme semua terlatih dari doktor berpengalaman dan pakar nutrisi, jadi dapatkan B Complex Shaklee daripada saya, Yanti Mawarni 012 528 5658 Saya akan membantu monitor cara pengambilan produk Shaklee melalui pengalaman, pembelajaran saya.





ALFALFA COMPLEX SHAKLEE Herba Klorofil 1001 Manfaat

Alfalfa Complex Shaklee adalah produk yang sangat hebat yang tidak boleh didapati dari mana2 syarikat. Produk yang berasakan herba secara semulajadi kaya dengan zat2 dan mineral yang penting untuk tubuh kita dan menberi 1001 Manfaat kepada penggunanya.




MANFAAT ALFALFA:-

1. Mengandungi vitamins A, C and E, kalsium, potassium, phosphorus, iron, magnesium, iron, cooper, zinc, boron, chromium, molybdenum, manganese, potassium, beta-carotene
2. Sumber Vitamin K
3. Mengandungi 300 zat termasuk bioflavonoids
4. Kaya Klorofil menjadikan kita betenaga
5. Kaya dengan segala nutrisi yang diperlukan tubuh termasuk kalsium dan protein
6. Daunnya paling kaya dengan zat
7. Kaya dengan mineral penting untuk manusia yang jarang diperolehi dari tumbuhan lain
8. Bersifat alkali maka ia dapat mengalkalikan darah (menaikkan PH darah, less asidic)
9. Berupaya menarik racun logam berat keluar dari darah
10. Detox usus
11. Detox darah
12. Detox logam berat dari otak dengan pengambilan yang betul
13. Menurunkan kadar gula dalam darah
14. Membantutkan pertumbuhan parasit dalam darah dan usus
15. Membunuh parasit punca keputihan iaitu yis/yeast/candida
16. Mengurangkan allergy
17. Mengurangkan kejadian gatal2 termasuk urticaria/hives/gegata/kelompok garam
18. Menghilangkan resdung/alahan/astma
19. Membantu pembekuan darah yang sihat dan normal
20. Membantu atasi masalah pembekuan darah seperti thrombocytopenic purpura
21. Membantu memerangkap lemak dan kolestrol
22. Membantu melawaskan kencing
23. Menghilangkan bengkak air seluruh badan
24. Mengeluarkan angin dari perut dan usus
25. Alfalfa juga ada plant protein, tetapi bukan asid amino yang lengkap

dan banyak lagi..



Pokok Alfalfa adalah sangat unik yang akarnya menjalar sedalam 20 kaki, dimana pada setiap level tanah mempunyai pelbagai mineral yang berlainan. Tumbuhan ini ditanam di kawasan yang rural pendalaman California, tanah yang sangat kaya dengan zat dan sangat subur.


Prosesnya pembikinan Alfalfa juga sangat semulajadi, hanya daun2 yang matang sahaja, yang tinggi klorofil akan dikutip untuk proses pengeringan. Dijemur semulajadi ya, seterusnya dianginkan, dikeringkan dan dimampatkan menjadi tablet.

1 tablet Alfalfa bersamaan 300mg daun Alfalfa. Pokok yang organik bebas dari segala kimia dan racun serangga. Sungguh telit dan berkualiti penghasilan Alfalfa Complex Shaklee kan?

Ia juga dikenali denagn beberapa nama seperti:-

Pokok Alfalfa - Bahasa Arab bermaksud

Alfalfa = 1000 1000

Bahasa Saintifik ialah Mediacagi Sativa = Gred yang sangat tinggi dan tumbuhan yang unik

Botanist dan Herbalist = The plant King (sejenis tumbuhan untuk perubatan)

bonus pada yang suka pada kecantikan anda boleh lah guna tablet ini untuk membuat detox masker pada muka anda, utnuk kulit sekali pon boleh. Kekotoran yang melekat akan hilang




Cara Detox Muka Shaklee by Yanti Mawarni

Alfalfa boleh didapati dalam 2 size iaitu S - 330 biji dan L - 700 biji

Perlu dapatkan daripada saya, team #superstarzfamily dan #buildbyme kerana kami dilatih oleh doktor yang berpengalaman lebih dari 20 tahun dan pakar master nutrisi. Kami dapat memberikan perundingan yang terbaik dan cara pemakanan yang betul  dan berkesan.

Saya juga menyediakan khidmat penghantaran terus ke rumah anda, hubungan saya Yanti Mawarni 012 528 5658

Semoga kesihatan anda dan keluarga bertambah baik.