Wednesday, 16 August 2017

CAROTOMAX Shaklee : Beta Carotene & Pelbagai Antioksidan Hebat

Baru belajar kepentingan vitamin A semalam, hebatnya Carotomax Shaklee ada pelbagai antioksidan.
Vitamin A adalah micronutrient yg wajib ada utk digunakan oleh sel kita utk menjalankan fungsi2 kehidupan. Badan tidak dpt hasilkan sendiri dan perlu peroleh dari makanan.


Sumber2nya boleh didapati dari hati lembu/ikan, ikan berlemak seperti salmon, susu diperkuatkan ada Vitamin A. Tapi berisiko sebab hati adalah tempat simpanan toksin so kita pon beriksiko dgn toksin tersebut. Terbaik dapatkan dari sumber tumbuhan

Kebaikan Carotomax  

1. Menjaga kesihatan dan kelembapan saluran pernafasan(Mucous Membrane)
2. Vitamin mata, byk utk kesihatan mata
3. kulit cantik pinkish 😊
4. menjaga kesihatan saluran pernafasan
5. perkembangan fetus
6. rangka baik/pergerakkan
7. cegah kanser
8. imuniti sistem kuat
9. kuatkan sel darah putih
10. elak rabun malam dan kornea elok cantik licin
11. rendah dpt penyakit autoimun

Tanda2 kekurangan Vitamin A,
-Rabun malam
-kepala kelumumur
-kulit bersisik
-cold infection
-mulut ulser

Nama CAROTOMAX adalah gabungan 2 nama
Caroto = Carotenoid (ada 6 carotenoid)
Max = Maximum
*(Carotenoid yg max dalam sebiji supplemen)



Terdapat 6 jenis KARATANOID yang ada dalam CARATOMAX SHAKLEE iaitu :

1) ASTAXANTIN
Yang membawa pigment kemerah merahan, pink
2) BETA KAROTENA
Alfa Karotin tidak bertukar menjadi vitamin A didalam tubuh tetapi tetap berfungsi untuk kesihatan tubuh.

3) ALFA KAROTENA
Bertindak sebagai PRECURSOR – menjadi vitamin A didalam tubuh. Sekiranya vitamin A didalam tubuh sudah mencukupi, Beta Karotin ini akan duduk didalam lapisan tisu tubuh dan menjadi anti oksida. Kulit akan cantik

4) LIKOPIN
Pigment berwarna merah
Dalam Carotomax Shaklee ade likopin dari tomato

5) LUTIEN
Warna kuning gelap
Dalam Carotomax Shaklee, Lutien diambil dari labu

6) ZEAXANTIN
warna kuning
Dalam carotomax Shaklee Zeaxantin diambil dari jagung

Cubalah 2 botol secara berterusan akan dapat rasai perbezaannya.

Mata pon perlukan vitamin tau. Sumber vitamin dari makanan tidak cukup mulah mata silau dan power yang banyak. 


Dapatkan dari Saya Yanti Mawarni 012 528 5658 yang akan memberi khidmat perundingan dan cara makan vitamin terbaik kerana kami terlatih dari doktor dan pakar nurisi. Team kami

Tuesday, 15 August 2017

B Complex Shaklee

Assalamualaikum semua, Sebenarnya inilah produk pertama saya dengan Shaklee, B Complex Shaklee😘





Sebab Vitamin B Complex Shaklee paling ekonomi dlm rangkaian vitamin Shaklee yang lain dan bebas GST 😉, maksudnya mesti essential kan? Listed dalam (NEML) national essential medicine list.

B complex atau kumpulan B Group adalah sekumpulan micronutrient yg mana mereka mempunyai structure molekul yg lebih kurang sama, tapi tugasan berbeza dan saling memerlukan.

Dalam dunia ni, ada 8 jenis vit B yg kita perlukan kesemuanya pada kadar yg sepatutnya sbb mereka berkerja bersama2 (work as a team) barulah power 💪

B1 - Tiamin
B2 - Riboflavin
B3 - Niasin
B5 - Asid Pantotenik
B6 - Pieredoxin
B12 - Cobalamin
Biotin (paling eksklusif/mahal)
Acid Folid

*boleh buat untuk rujukan, 😊 supaya anda boleh pastikan kesemua 8 jenis vitamin diatas ada pada vitamin B anda. (B Complex Shaklee menepati kadar yg ptt ada pd setiap vit B yg 8 jenis tu, dan memang dicadangkan oleh WHO dan USRDA

Keseluruhan Vitamin B bekerja menukarkan makanan kepada tenaga

Pentingnya Biotin sumber dari pelbagai kekacang, kuning telur tak masak, sesame seed dan seb) sbb dia pengaktif Enzim, Co-enzim. Enzim ialah pemakin yg menukarkn mknn kepada bentuk yg boleh diserap oleh badan

Asid Folid sumber dari hati ayam/dgg beras perang, bayam, avocado, pisang
Untuk pertumbuhan rambut, kulit, sel darah dan lain2

Bila kesemuanya cukup, dan konsisten pengambilan Vit B ni, insyaAllah manfaat yg anda akan dpt:-

• slim down - mknn tukar kpd energy dgn proses detox dgn lancar dan efficient
• liver sihat
• saraf sihat
• kurang alahan
• tiada masalah berkenaan kulit
• tiada ulser
• subur
• DNA sihat
• PMS
• kawal emosi/tenang/kurang stress
• tidur lena
• badan dan minda dalam keadaan baik
• otak berfungsi dgn baik
• dpt bekalan tenaga yg cukup
• penglihatan baik
• pertumbuhan, pembinaan dan pembesaran sihat kulit, kuku, rambut dan membantu kesihatan jantung
• metabolism sihat (tidak terlalu tinggi atau rendah)

Lagi satu, jgn panik bila anda consume Vitamin B Complex ni, urine anda berwarna kuning pekat neon. Itu menandakan badan kita menerima B2 (Riboflavin) dgn baik. Menguraikan dan menyerap dgn baik 👍

Sel badan kita sgt2 memerlukan vitamin2 B, kerana badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin B dgn sendiri (kene dpt dari mknn, kebanyakannya mentah yg tidak terdedah pd haba masakan😁)

Malangnya, vitamin B Complex ni sgt fragile, sensitif dan cepat musnah pada haba, toksin, alkohol dalam skin care, cosmetics, perfumes dan sebagainya. Itu sbb bila mkn tidak nmpk kesan/isu sesuatu tidak settle.

Tanda2 anda kekurangan Vitamin B keseluruhannya

(Emosi tertekan, cepat sentap, kebas2, gemuk air/muka sembab, poor concentration/tak boleh fokus,mata senang gatal2, pandang cahaya berair, eczema, senang ulser, rambut gugur, migrain, cramp, kulit senang jerawat, anemia, letih keterlaluan, poor memory, imun sisitem rendah, PMS teruk, bersangka2 lebih, otot lembik)

Sayangilah diri anda dan org sekeliling dgn kita(mereka pon akan dpt tepias) Dapatkan sebotol harini dari saya supaya sy bole terangkan manfaat dan kekurangan dari setiap vitamin B diatas atau apa2 kesihatan yg anda fokuskan.

Vitamin B sukar didapati dari mknn kita kerana dia amat senang musnah seperti yg sy terangkan di atas.
-Kekacang almond, walnut dan pelbagai harus di ambil cukup bekalan sehari 3xhandful. Mahal kan?
-Kuning telur mentah 😁
-Mknn yg masak kene haba mungkin hilangkan vit B
-Hati ayam/dgg kita tahu hati ni kilang toksin, byklah kita mkn toksin drg sekali
-Paling senang pisang, avocado tp kene pastikan ia dipetik time masak bukan dipetik sebelum masak.. Sbb buah kbykan dipetik sebelum masak utk tujuan pemasaran (masa utk dihantar kekedai) bila smpi ke tangan kita cantik dan masak je kan. Untung klo sapa ada kebun sendiri 🤗

Susah betul nk dptkan mknn sihat zaman skrg ni, jadi cuba pelan2 pilih buah/ sayur yg non gmo atau organik. Saya pon masih struggle cari good food lagi😅

Semoga bermanfaat untuk kita semua, untuk tukar cara hidup sihat. Team kami #superstarzfamily dan #buildbyme semua terlatih dari doktor berpengalaman dan pakar nutrisi, jadi dapatkan B Complex Shaklee daripada saya, Yanti Mawarni 012 528 5658 Saya akan membantu monitor cara pengambilan produk Shaklee melalui pengalaman, pembelajaran saya.





ALFALFA COMPLEX SHAKLEE Herba Klorofil 1001 Manfaat

Alfalfa Complex Shaklee adalah produk yang sangat hebat yang tidak boleh didapati dari mana2 syarikat. Produk yang berasakan herba secara semulajadi kaya dengan zat2 dan mineral yang penting untuk tubuh kita dan menberi 1001 Manfaat kepada penggunanya.




MANFAAT ALFALFA:-

1. Mengandungi vitamins A, C and E, kalsium, potassium, phosphorus, iron, magnesium, iron, cooper, zinc, boron, chromium, molybdenum, manganese, potassium, beta-carotene
2. Sumber Vitamin K
3. Mengandungi 300 zat termasuk bioflavonoids
4. Kaya Klorofil menjadikan kita betenaga
5. Kaya dengan segala nutrisi yang diperlukan tubuh termasuk kalsium dan protein
6. Daunnya paling kaya dengan zat
7. Kaya dengan mineral penting untuk manusia yang jarang diperolehi dari tumbuhan lain
8. Bersifat alkali maka ia dapat mengalkalikan darah (menaikkan PH darah, less asidic)
9. Berupaya menarik racun logam berat keluar dari darah
10. Detox usus
11. Detox darah
12. Detox logam berat dari otak dengan pengambilan yang betul
13. Menurunkan kadar gula dalam darah
14. Membantutkan pertumbuhan parasit dalam darah dan usus
15. Membunuh parasit punca keputihan iaitu yis/yeast/candida
16. Mengurangkan allergy
17. Mengurangkan kejadian gatal2 termasuk urticaria/hives/gegata/kelompok garam
18. Menghilangkan resdung/alahan/astma
19. Membantu pembekuan darah yang sihat dan normal
20. Membantu atasi masalah pembekuan darah seperti thrombocytopenic purpura
21. Membantu memerangkap lemak dan kolestrol
22. Membantu melawaskan kencing
23. Menghilangkan bengkak air seluruh badan
24. Mengeluarkan angin dari perut dan usus
25. Alfalfa juga ada plant protein, tetapi bukan asid amino yang lengkap

dan banyak lagi..



Pokok Alfalfa adalah sangat unik yang akarnya menjalar sedalam 20 kaki, dimana pada setiap level tanah mempunyai pelbagai mineral yang berlainan. Tumbuhan ini ditanam di kawasan yang rural pendalaman California, tanah yang sangat kaya dengan zat dan sangat subur.


Prosesnya pembikinan Alfalfa juga sangat semulajadi, hanya daun2 yang matang sahaja, yang tinggi klorofil akan dikutip untuk proses pengeringan. Dijemur semulajadi ya, seterusnya dianginkan, dikeringkan dan dimampatkan menjadi tablet.

1 tablet Alfalfa bersamaan 300mg daun Alfalfa. Pokok yang organik bebas dari segala kimia dan racun serangga. Sungguh telit dan berkualiti penghasilan Alfalfa Complex Shaklee kan?

Ia juga dikenali denagn beberapa nama seperti:-

Pokok Alfalfa - Bahasa Arab bermaksud

Alfalfa = 1000 1000

Bahasa Saintifik ialah Mediacagi Sativa = Gred yang sangat tinggi dan tumbuhan yang unik

Botanist dan Herbalist = The plant King (sejenis tumbuhan untuk perubatan)

bonus pada yang suka pada kecantikan anda boleh lah guna tablet ini untuk membuat detox masker pada muka anda, utnuk kulit sekali pon boleh. Kekotoran yang melekat akan hilang




Cara Detox Muka Shaklee by Yanti Mawarni

Alfalfa boleh didapati dalam 2 size iaitu S - 330 biji dan L - 700 biji

Perlu dapatkan daripada saya, team #superstarzfamily dan #buildbyme kerana kami dilatih oleh doktor yang berpengalaman lebih dari 20 tahun dan pakar master nutrisi. Kami dapat memberikan perundingan yang terbaik dan cara pemakanan yang betul  dan berkesan.

Saya juga menyediakan khidmat penghantaran terus ke rumah anda, hubungan saya Yanti Mawarni 012 528 5658

Semoga kesihatan anda dan keluarga bertambah baik.








Friday, 21 April 2017

#KHAS BUAT ANDA YANG SAYANGKAN MASA DEPAN ANDA 😍😍😍

#KHAS BUAT ANDA YANG SAYANGKAN MASA DEPAN ANDA 😍😍😍

MENGIKUT KAJIAN PAKAR, Umur sel banyak dipengaruhi dengan stress, uv radiation, kesihatan persekitaran dan pemilihan pemakanan yang kurang sihat. Anda berkemungkinan juga terdedah kepada penyakit moden

- sakit jantung
- obesiti
- talasemia
- kencing manis
- batuk kering
- kanser
- demam tinggi
- darah tinggi
- sakit puan (cyst, fibroid, endo)


Semakin meningkat umur manusia, akan berlakunya penurunan secara biologi dalam fungsi2 sel. Jadi kerosakan akan meningkat sepanjang hayat manusia dan semakin banyak.
__________________________________________________________________

AMAZING 😘😘😘 PENYAKIT MODEN DAPAT KURANGKAN BEBAN DAN DIATASI
BAGAIMANA ?
Perkara yang paling penting yang perlu dilakukan untuk menjadi kekal sihat dan bertenaga ialah memberi tubuh anda nutrisi yang diperlukan bagi mengekalkan daya tahan diri, lebih bertenaga daya tahan untuk melindungi diri anda

WHAT CAN WE DO TO FEEL YOUNGER, LONGER?

Untuk melambatkan penuaan sel, saintis Shaklee menghasilkan vivix satu campuran phytontrient membantu baiki sel mengawal dari sebarang kerosakan setiap hari
* Special bonus kelihatan lebih muda dari usia sebenar
_________________________________________________________________
Terbukti berkesan !!! Kepada yang mencubanya 😱

"Gembira sampai nak nangis tadi bila ada customer whatsapp bagitau ada berita gembira. Doktor sahkan CANCER OVARY yg dihadapinya dah clear. Alhamdulilah Allahuakbar. Sangat konsisten makan pati reveratrol dan sabar hadapi ujian. Sekarang dalam usaha nak dapatkan cahaya mata."
-Hartini, Teluk Intan

"Ayah saya adalah penghidap kencing manis hampir 20 tahun. Bacaan gula dalam darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berada di stage 4 dan perlu melakukan dialysis. Selepas consume pati resveratrol, bacaan gula dalam darah kembali normal. Dialisis tak perlu buat dan doktor pulak ragu2 nak buat conclusion yg ayah bebas diabetes. Doktor mcm tak percaya yg rekod kesihatan ayah seperti orang normal tanpa masalah diabetes. Alhamdulilah"
- Anis, KL
__________________________________________________________________

Bonus untuk anda

* Kos pengeposan bernilai RM 7 ke mana2 di Semenanjung!

* Paling terbaik, ditawarkan KHIDMAT NASIHAT PERCUMA selepas pembelian sehingga anda berpuas hati! 😊

Sebarang soalan, Jom Whatsapp sekarang SINI dan untuk keterangan lebih lanjut
Klik link bawah untuk terus whatsapp tanpa perlu save no.
http://www.wasap.my/60125285658
**p/s : Special Free-gift untuk yg watsapp shj

Image may contain: text




https://youtu.be/sD2M825-1Q8

Tuesday, 18 April 2017

#BERTAHUN MENCUBA UNTUK HILANGKAN PARUT STRECTHMARK TAPI MASIH TIDAK BERJAYA

Assalamualaikum semua.

It is a beauty of mother apabila melahirkan baby dalam sebuah perkahwinan. Tetapi apa yang berlaku setelah melahirkan?? Parut STRECTH MARK yang menghantui selepas itu.

TIDAK MENARIK LAGI SELEPAS ITU 😱

Image result for stretch mark

Image result for stretch mark
,
Image result for breast stretch mark

Saya pon telah mencuba pelbagai produk untuk menghilangkannya. Malangnya tiada satu pon mempunyai result yang betul2 puas hati. Sehingga saya sanggup pergi ke pusat kecantikan dan menghabiskan ribuan ringgit. Dengan ikhlasnya saya nak share atas pengalaman saya sendiri supaya dekat dengan anda. Saya cukup mengalami perasaan itu.

Berlanjutan dengan umur kita yang telah masuk 30-an, pengeluaran kollagen kita yang semakin menurun. Masa inilah kita akan perasan garis2 halus mula kelihatan, kedutan mula ketara, pipi mula jatuh, payudara dan punggung pon mula kendur. Kulit kita hilang keanjalan dan ketengangan. Di tambah pula keguguran rambut, Ini semua adalah simptom yang kita kekurangan kollagen dalam badan. Perlu diingat semakin lanjut usia kollagen dalam badan pon drop.

Dengan mengamalkan perkara basic saja, semudah itu result yang dialami sungguh mengagumkan!

Kerana itu, saya sungguh mencadangkan anda mencuba. Xsampai pon beribu2. Untuk Permulaan dan yang selanjutnya hanya perlu amalkan kan yang basic2 je yang tidak memerlukan belanja yang banyak yang mampu milik dan berbaloi untuk penjagaan kesihatan yang lain.

Kollagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan keanjalan KULIT, RAMBUT, KUKU, LIGAMEN, OTOT, TULANG, SENDI, TENDON, GUSI DAN SALURAN DARAH

Ini dia yang saya cakap2 tadi tu. Kollagen dari Shaklee.

Kollagen Shaklee adalah antara yang terbaik,



Kenapa kollagen shaklee kerana kollagen nya dari sumber Marin yang diestrak dari ikan laut adalah yang paling tulen dan paling selamat diguankan oleh badan manusia. Kollagen dari sumber marin adalah yang termahal dari kollagfen dari sumber lain.

Kollagen Shaklee mengandungi 4,000 mg proprietari RSS Kollagen, iaitu kollagen berkualiti tinggi dan tulen yang diestrak dari sisik ikan merah, Red Snapper atau ikan merah, adalah sejenis ikan laut dalam.

Kolagen Shaklee dari sumber ikan laut dalam (Red Snapper)

Bahan2 lain yang menyokong








Terbukti Berkesan

Shaklee RSS Kollagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, hasil menunjukkan tekstur keseluruhan kulit menjadi lebih baik dan meningkat sebanyak 71%.

Bonus lagi bila kita mengamalkan kollagen ini, secar tidak langsung membaiki keseluruhan kulit kita dan lain2. Pastinya berbaloi2 dengan wang yang telah anda laburkan.

Bonus yang dapat ialah konsultasi percuma sehingga anda benar2 puas hati dengan resultnya.

Untuk yang ingin terus order Shaklee online KLIK SINI

Kepada yang betul2 mahu kekal awet muda, tenaga muda dan lain2 KLIK SINI RESVERATROL


YANTI

http://www.wasap.my/60125285658

#PERHATIAN KEPADA SURIRUMAH YANG MENCARI JALAN UNTUK MEMBANTU PENDAPATAN KELUARGA


Alhamdulilah kerana anda ingin mencari jalan keluar untuk membantu keluarga. Mari saya sharekan kenapa anda perlu join jadi ahli Shaklee😊

Membership Shaklee akan melayakkan anda mendapat peluang sebagai distributor dan seterusnya bizness leader.
 (InshaAllah andai satu hari berjaya menjadi biz leader Shaklee)

Jom lihat kelebihan seorang DISTRIBUTOR Shaklee!

1. Mendapat harga ahli dengan untung runcit sebanyak 15-20% diskaun
2. Berpeluang mendapat bonus peribadi bermula dgn 5% sehingga 21% hasil daripada penggunaan sendiri / guna, berkongsi manfaat dan jual pada kenalan, keluarga
3. Mendapat promosi khas Shaklee untuk distributornya. Cycle baru ini Shaklee Malaysia telah mengatur pelbagai strategi promosi esklusif buat Pengedar Sah Shaklee.
4. Berpeluang hadiri talk, seminar anjuran Shaklee. Pengedar dapat menimba ilmu dari pakar kesihatan, pakar nutrisi setiap bulan melalui program ceramah yang diatur Shaklee.
5. Berpeluang menghadiri konvesyen kebangsaan Shaklee yang diadakan setiap tahun.Tahun ini Shaklee mengadakan dua Konvensyen, satu khusus buat Pemimpin Jualan yang telah berlangsung pada Februari yang lalu dan Konvesyen Nasional yang bakal berlangsung pada 29 April 2017 di Sunway Resorts. Pada konvensyen ini, pemimpin jualan diraikan dan diiktiraf oleh Shaklee dengan anugerah-anugerah khas.
6. Dijemput menghadiri kelas-kelas produk, dan kesihatan anjuran Shaklee setiap bulan di branch Shaklee berdekatan anda seluruh Malaysia.
7. Berpeluang menjadi seorang leader Shaklee!
Untuk point no 7, ini adalah untuk mereka yang serius berbisnes, dimana rata-rata kami pun dulu bermula sebagai distributor dan mula terjebak dgn biznes Shaklee pabila ia mula diterima oleh kenalan dan keluarga dan dari situ ia menjadi satu bisnes untuk kami dari rumah
Apabila menjadi bisnes leader shaklee, anda berpeluang mendapat
8. Bonus Kepimpinan Shaklee sehingga 6 peringkat, iaitu Maksimum 21%.
9. Insentif Koordinator Shaklee Leader sehingga 1.5%
10. Car Bonus Program tanpa had. Shaklee memberikan Bonus kereta dalam bentuk wang tunai setiap bulan dan ia mengikut jumlah jualan kumpulan. Bonus ini tiada had, selagi mana anda membantu organisasi anda untuk maju dan membesar.
11. Peluang jelajah di dalam negara, luar negara dan UMRAH untuk Muslim Leaders. Bagi Tahun Fiskal baru 2017/18, Pengedar Shaklee berpeluang untuk menikmati:
👍 Shaklee Leader Retreats selama 3 Hari 2 Malam
👍 Shaklee Regional Incentive Trip ke Bangkok selama 4 Hari 3 Malam
👍 Shaklee International Incentive Trip - Mediterranean Cruise selama 8 Hari 7 Malam melawati 3 buah Negara Spain, France, Italy untuk melawat 6 bandar - Barcelona, Provence, Villefrance, La Spenzia, Civitavecchia dan Naples.
👍 Peluang istimewa diberikan kepada Pengedar Shaklee yang beragama Islam untuk memilih Kembara Umrah bersama Shaklee.
Ini kelebihan menjadi ahli Shaklee dan untuk realisasikan kelebihan itu, kami pengasas #Boomersempire akan membantu anda dgn
12. Berpeluang join support group di Whatsapp, Telegram dan Facebook.
13. Bimbingan Kelas marketing, sales, copywriting, social media,tips bisnes dan produk melalui Online medium.
14. Konsultasi Produk dan Kesihatan secara Online dan Offline.
15. Kelas/seminar secara Offline di seluruh Malaysia
16. Peluang sedut ilmu dari Leader dan Master-master hebat di ireach.
17. Konsultansi bisnes EXCLUSIVE 1-1. Janji sendiri mahu,kami akan bantu anda.

Terima kasih atas sokongan anda kepada kami

Jom berikhtiar jaga nikmat kesihatan dengan manfaat Shaklee. Dengan izinNya, kesihatan dapat dipelihara dengan baik, inshaAllah

REGISTER SINI

Anda adalah yang seterusnya 😊


Klik sini pula untuk yang ingin terus proceed order online Shaklee online order boleh terus deliver ke rumah atau pejabat anda.


Terima kasih sekali lagi


Gambar saya dan kakak saya. Kami percaya yang kami mempunyai masa depan yg cerah dengan Shaklee. 

Monday, 17 April 2017

ENAM (6) CARA MEMBINA DAN MENINGKATKAN KEYAKINAN DIRI

ENAM (6) CARA MEMBINA DAN MENINGKATKAN KEYAKINAN DIRI

-------------------------------------------------------------------------------------

1. Mempunyai matlamat hidup yang jelas. Hidup perlu betul2 fokus berserta usaha untuk mencapai kejayaan.

2. Meningkatkan kemahiran, dapat membantu anda lebih banyak pengetahuan dgn teknik2 skill yg dipelajari.

3. Meningkatkan pengetahuan, dapat menjadikan anda org yg berilmu. Apa2 yg dilakukan perlu ada ilmu.

4. Menjaga penampilan. Pakaian bersih kemas.

5. Menjaga kebersihan diri. Kebersihan asas perlu dijaga rapi dadanan rambut, gigi dan kuku yg bersih.

6. Menjaga kesihatan diri dalam menjaga kualiti pemakanan anda, tidur dan rehat yg mencukupi dan senaman.

Semua ini haruslah dijaga rapi seiring dengan memantapkan keyakinan diri.
Anda harus yakin pada diri sendiri sebelum mendapat kayakinan dari orang lain terhadp diri anda.
--------------------------------------------

ATTENTION BUAT ANDA MAHU MEMBERI PELUANG UNTUK DIRI SENDIRI (produk ini selamat, berkesan dan mesra alam)

Collagen SHAKLEE menawarkan collagen yg  berkualiti tinggi dari sisik ikan merah.
--------------------------------------------

BONUS untuk anda.

* Kami akan tanggung kos pengeposan bernilai RM7 ke mana-mana di Semenanjung!

* KHIDMAT NASIHAT PERCUMA selepas pembelian sehingga anda betul2 puas hati!

Nak ORDER? Wassap sekarang!

YANTI
http://www.wasap.my/60125285658

No automatic alt text available.

Monday, 13 March 2017

TIPS PENJAGAAN TULANG

Tips penjagaan tulang adalah sangat penting untuk semua golongan. Perasankah anda apabila semasa kita didalam rahim ibu lagi, kalsium diperlukan untuk pembentukan tulang kita? Apabila si ibu tidak mendapatkan kalsium secukupnya si bayi akan mencuri kalsium si ibu.

Kalsium adalah sejenis mineral yang sangat penting untuk penumpatan TULANG dan juga fungsi badan yang lain seperti otot, kuku, rambut dan sebagainya. Ia sangat diperlukan untuk setiap peringkat umur, sepanjang kehidupan.

Kesan kekurangan kalsium ini adalah seperti Osteoporosis, risiko tulang patah yang tinggi berlau akibat jatuh, malang tidak berbau kemalangan mungkin berlaku. jangkitan seperti nanah, luka, luka otot, cramp, sakit pinggang, insomnia, pereputan gigi, rambut dan kuku yang rapuh, letih dan sebagainya.

No automatic alt text available.
Jadi bagaimanakah cara untuk mengekal dan mendapatkan kalsium secukupnya bagi membantu penjagaan tulang?

1. Diet yang seimbang 
2. Gaya hidup sihat
3. Aktiviti senaman

Image may contain: 3 people, people smiling

Diet yang seimbang
Pemakanan yang sihat seperti pengambilan sayur sayuran, buah-buahan, makanan yang tinggi kalsium

Gaya hidup sihat
Meminimumkan pengambilan kafein. tidak merokok

Aktiviti senaman
Senaman atau aktiviti fizikal yang konsisten

Tips penjagaan tulang yang terbaik untuk membekalkan keperluan untuk pembinaan dan mengekalkan kesihatan tulang, adalah dengan cara melengkapkan dan membantu menyokong nutrisi yang tidak sempurna dalam pemakanan kita.

Jumlah bekalan kalsium sehari semalam untuk wanita biasa adalah sebanyak 1,000mg manakala untuk wanita mengandung, menyusu dan monopouse adalah 1,300mg dan lelaki pula dalam 800mg. Cukupkah bekalan kalsium kita pada hari ini?

Saya akui, bukan senang untuk mendapatkan bekalan kalsium yang secukupnya dalam kehidupan kita sehari-hari. Kerana kebanyakan kalsium yang didapati daripada makanan atau pon vitamin tidak mempunyai team mineral yang lain yang dapat menyokong penyerapan kalsium kedalam tulang.
No automatic alt text available.

Jadi saya dengan yakinnya mencadangkan OsteMatrix Shaklee kerana mempunyai mineral yang sempurna untuk kesan terbaik. Vitamin Shaklee adalah vitamin organik dan mempunyai Landmark study.

OsteMatrix bukan hanya mengandungi kalsium malah kesemua mineral-mineral yang lain bergabung membantu menghasilkan kesan yang optima kepada keperluan tulang seperti:-

No automatic alt text available.

- Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium
- Magnesium mineral sangat penting untuk membawa kalsium ketempat yang diperlukan untuk kegunaan badan kita
- Manganese, Cooper & Zinc bergotong royong memastikan kalsium mampat dan kuat kedalam tulang
- Boron mineral bantu untuk metabolism tulang anda membantu menyusun blok-blok kalisum dengan lebih padat dan mampat.

Sayangilah diri anda denga merawat tulang anda.

https://youtu.be/78RBpWSOl08


YANTI
012-528 5658
http://yantimawarni.wasap.my/




Sunday, 5 March 2017

KESIHATAN YANG SIHAT ATAU INSURANS

Kenapa kesihatan yang sihat atau insurans? Kunci utama kehidupan adalah kesihatan yang baik, kesihatan tidak dapat dibeli dengan wang ringgit. Malah jikalau tidak sihat aktiviti harian pon tergendala, pelbagai kerja tidak boleh dilakukan dan mungkin kita akan membebankan orang lain demi merialisasikan sesuatu rutin atau hajat kita. Jangan mengambil mudah akan kesihatan anda sayangilah diri anda dan keluarga.

Kita mungkin boleh mengambil langkah-langkah berjaga untuk mengambil insurans. Tapi apakah matlamat sebenar kita kepada insurans. Adakah insurans dapat membantu kita agar kekal sihat? Apa yang mampu insurans lakukan untuk kita? Mungkin simpanan wang untuk masa hadapan anda atau wang saguhati apabila anda sudah tiada nanti kepada waris yang diamanahkan?

Kedua-duanya masing-masing memainkan peranan penting kerana:-

1) Kesihatan sihat yang perlu kita jaga.

2) Insurans memainkan peranan dalam membantu jikalau kesihatan kita terjejas.

Jadi disini, saya memilih untuk menjaga kesihatan "prevent is better then cure". Memang saya akui, kerana dahulu saya bekerja yang agar lama lebih kurang lebih 12 tahun. Saya juga pernah mengambil langkah berjaga dengan insurans, tetapi apa yang berlaku selepas saya mengambil keputusan untuk tidak bekerja buat sementara waktu? Tiada kompromi untuk saya menangguh atau berhenti sekejap daripada membayarnya? Tiada mana-mana pakej yang mampu berbuat demikian.

Juga, kepada anda yang tidak bekerja? Mana mungkin anda membayar insurans bulanan secara konsisten. Jadi, pilihlah untuk hidup sihat dengan mengamalkan gaya hidup sihat.

Image result for kesihatan dengan vitamin

Apakah gaya hidup sihat?

Makanan yang seimbang, akitiviti senaman, tidur atau rehat yang mencukupi.

Makanan pula, masing-masing agak sukar untuk kita dapatkan khasiatnya kerana kebanyakannya bahan mentah kita sudah disuntik, sayuran dan buahan berGMO semua adalah keuntungaan peniaga dan tuntutan pasaran.

Apa yang tinggal untuk kita? Jadi disini lah kita berperanan untuk mencari pelengkap kepada makanan seimbang kita iaitu VITAMIN yang sihat, mesra alam dan berkesan.

Seperti saya, kami sekeluarga mengamalkan vitamin sebagai pelengkap nutrisi kami.
Kami memilih Shaklee sebab vitamin Shaklee "DIJAMIN SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI" dibuktikan secara klinikal melalui Landmark Study. Jadi tidak perlu risau atau atau "second guess" produk yang anda guna. Shaklee satu-satunya Syarikat Vitamnin yang dibuktikan dengan klinikal Landmark Study. Shaklee saja yang ada pengguna setia sampai 40+ tahun ni. 

Sambil anda membaca coretan saya ini..jom la singgah ke entri Peria Katak untuk kesihatan kita bersama.

Saya dengan ini menyahut cabaran kema  untuk meneruskan kempen dari group besar kami iaitu Superstars.my

Saya tag blog ???

Friday, 3 March 2017

VIVIX SHAKLEE

MAHAL LAH VIVIX SHAKLEE, PASTI KHASIATNYA BAGUSKAN?

Begini ceritanya, kebanyakan rakan-rakan yang saya kenalkan mereka kepada produk mahal ini mengeluh. Mahal katanya.

Boleh saya tanya sikit dari sudut mana dilihatnya mahal?
Berbaloikah memperjudikan diri dengan kesihatan? Fikirkanlah...

Benda yang baik pastinya agak mahal sedikit, berkorbanlah dan bersabarlah demi mendapat hasilnya nanti. Ingat wang boleh dicari tetapi kesihatan tidak boleh dibeli.

Mari kita kenal dengan produk VIVIX Shaklee ini, biar anda yang menilainya sendiri.

Image result for vivix resveratrol


Apa itu VIVIX?

Image result for vivix poster




Vivix adalah sejenis jus merah pekat yang rasanya seakan anggur pekat dan sedap rasanya. Ia mengandungi bahan power ini yang dipanggil RESVERATROL yang bersifat anti oksida, gabungan POLIFENOLS yang terdapat didalan anggur muscadine menghasilkan 10 kali lebih POWER resveratrolnya berbanding resveratrol sendiri.

Kandungan Vivix

Image result for vivix resveratrol


Umur sel banyak diperngaruhi dengan stress, radiasi UV , pencemaran toksin, dan pemakanan yang tidak sihat.

Sel yang sihat membantu keupayaan mencegah dan membaiki kerosakan pada tubuh badan. Tetapi semakin meningkat umur manusia, akan berlaku penurunan secara biologi dalam fungsi-fungsi sel. Jadi, kerosakan akan meningkat sepanjang hayat manusia dan semakin banyak.

Perkara paling penting yang perlu dilakukan untuk menjadi kekal sihat dan bertenaga ialah memberi tubuh anda nutrisi yang diperlukan bagi mengekalkan daya tahan diri, lebih bertenaga daya tahan untuk melindungi dir anda.

Keistimewaan Vivix Shaklee

1) Membaiki DNA

- kerosakan DNA berlaku akibat radikal bebas yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh dan melambatkan proses tersebut.
Rawatan kepada pemulihan kanser/kimoterapi

2) Membaiki Sel Tenaga

- apabila tubuh terdedah kepada penuaan, begitu juga sel tubuh kehilangan tenaga. Secara tidak langsung menurunkan fungsi sel.
Rawatan bantu kuatkan sel tubuh, tingkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Juga mengembalikan keremajaan.

Kebaikan VIVIX Shaklee

- Menggalakan kesihatan keseluruhan
- Meningkatkan kesihatan imun badan
- Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
- Membantu merawat penyakit Parkinson
- Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
- Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi - melindungi saraf
- Mengurangkan kompilasi kencing manis
- Mengurangkan risiko penyakit jantung - melindungi jantung
- Membantu mengelakan kanser - merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
- Menggalakan penuaan yang sihat - awet muda dan anti-penuaan.

Setelah sama-sama kita belajar dan kenal VIVIX Shaklee, apa pendapat anda?

Sungguh berbaloi kan khasiatnya? Rugi tidak mencubanya.

Selamat mencuba!



WHATSAPP SAYA

YANTI

012-528 5658

http://www.wasap.my/60125285658

Wednesday, 1 March 2017

PERIA KATAK SECARA SEMULAJADI MEMBANTU KENCING MANIS

Image result for peria katak

Peria Katak sangat popular kepada kencing manis. Siapa yang tidak kenal Peria Katak secara semulajadi membantu kencing manis. Ianya boleh dihidangkan dalam pelbagai menu resipi mengikut citarasa masing-masing. Rasulullah SAW bersabda "Allah telah menurunkan penyakit dan ubat serta dijadikan setiap penyakit ada ubatnya, jadi berubatlah (Hadis Riwayat Abu Daud)

Pelbagai khasiat yang terdapat dalam peria katak, ianya dapat membantu pelbagai penyakit. Salah satunya ialah, kencing manis. Rasanya ha? Tentu anda semua tahu Pahit, pahit-pahit itu lah ubat. Peria Katak rendah kalori tetapi padat dengan zat yang berharga. Ia merupakan sumber terbaik vitamin B1, B2, B3 C Magnesium, asid folik, zink, fosforus, mangan, kandungan serat yang tinggi, kaya dengan besi. 
Dua (2) kali ganda beta karotena lebih daripada brokoli, 
Dua (2) kali ganda kalsium berbanding bayam 
Dua (2) kali ganda potassium berbanding pisang.

Selain itu, ia turut mengadungi sebatian seperti insulin yang dikenali sebagai polypeptida P yang dicadangkan sebagai pengganti insulin kepada kencing manis. Kandunga beta karotena dan bahan lain yang terdapat dalam peria katak turut menjadikan ia sebagai buah yang mampu mengurangkan masalah mata dan memperbaiki pengihatan. Jus pahit ini boleh diminum bagi membantu membina sistem imun dan meningkatkan pertahanan tubuh untuk menentang penyakit.

Image result for peria katak


Pernah anda lihat ini dikedai mamak? Ni ok sikit baru lah boleh berjinak-jinak makan peria katak sebab dah tahu khasiat berharganya. 

Image result for resepi peria katak masak lemakPelbagai lagi resepi boleh diperoleh.


Image result for peria katak telur


Jikalau rasa masih tidak mampu untuk mengamalkan peria katak dalam menu harian, ada lagi alternatif lain iaitu resveratrol. Bagaimana untuk mendapatkan resveratrol? Jom klik pada Resveratrol